Gratis verzending

Steenuil nestkast

Vorige Artikel 15 van 23 Volgende
€ 249,50 (inclusief btw)

Deze nestkast is speciaal ontworpen voor de steenuil.

De steenuil (Athene noctua) is een klein gedrongen uiltje van ongeveer 21 tot 23 cm en is daarmee het kleinste uiltje van de Benelux. De steenuil heeft een platte kop met felle gele ogen, en heeft aan de bovenkant bruine veren met lichte vlekken. De steenuil is een broedvogel en standvogel in de een groot deel van Europa, Noord-Afrika en Midden-Azië

Deze zeer kwalitatieve, robuuste uilenkast is voorzien van een tussenschot waardoor het in de kast zelf extra donker is en om ongedierte buiten te houden. De uilenkast wordt compleet geleverd met een afsluitbaar inspectie / schoonmaakluik en een klein invlieggat binnenin de invliegtunnel om zo grotere uilen buiten te houden.

Een goede plaats om de kast op te hangen is een rustige en enigszins beschutte plaats en dat op een hoogte tussen 1,8 en 3,6 meter. Plaats de steenuilkast in een boom of hang ze aan een gevel van een schuur.
Plaats de steenuilkast niet pal in de zon of op de regenzijde. Hang de kast zo dat de uilen van een vrije aanvliegroute genieten. Strooi op de bodem van de uilenkast houtsnippers [geen houtkrullen of turf dit gaat in de veren zitten].

Het najaar (sept - dec) is de beste tijd om de nestkast schoon te maken. In de winter bewijst de kast vaak goede diensten voor de vogels om te schuilen tegen het barre weer.

H: 46,5 cm, B: 53,5 cm, D: 41 cm,gewicht: ca. 4,85 kg

uitverkocht? Deze unieke nestkasten hebben wij helaas niet altijd op vooraad: vraag ons naar de levertijd 06-13 23 1940

 
nestkast uil losse cameraUilenkast high definition cameraobservatiecamera

 

© 2013 - 2023 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel