Gratis verzending

Kerkuil nestkast

Artikel 15 van 22
€ 249,50 (inclusief btw)

Deze nestkast is speciaal ontworpen voor kerkuilen. De kerkuil (Tyto alba) is zeer wijd verbreid en komt voor in Amerika, Europa, Azië, Australië en Afrika. Zoals bij veel andere uilen (en ook roofvogels) is het vrouwtje iets groter en zwaarder dan het mannetje. Deze uil is ca. 35 cm groot en hij leeft in open of halfopen laaglandgebieden waaronder cultuurland als steden, dorpen en landbouwgrond.
Deze uilenkast voor kerkuilen is voorzien van een tussenschot waardoor het in de kast zelf extra donker is en om ongedierte buiten te houden.

Een geschikte plaats om deze uilenkast op te hangen is een rustige en enigszins beschutte plaats. Plaats de nestkast vlakbij de (gevel)opening van een schuur waardoor de uil binnen komt vliegen (op een hoogte van minimum 3 meter).
Plaats de kerkuilkast niet pal in de zon of op de regenzijde. Hang de kast zo dat de uilen van een vrije aanvliegroute genieten. Strooi op de bodem van de nestkast een laagje houtsnippers [geen houtkrullen of turfmolm dit gaat in de veren zitten].

Het najaar is de beste tijd om de nestkast schoon te maken. In de winter bewijst de kerkuilenkast vaak goede diensten voor de vogels om er te schuilen tegen het mogelijke barre weer.

H:  cm, B:  cm, D: cm,gewicht: ca.  kg

uitverkocht? Deze unieke nestkasten hebben wij helaas niet altijd op vooraad: vraag ons naar de levertijd 06-13 23 1940

 
nestkast uil losse camerauilenkast Hi definition cameracadeautip: unieke enveloppen met kaart

 

© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel