Gratis verzending

Bosuil nestkast

Artikel 13 van 22
€ 249,50 (inclusief btw)

Deze robuuste nestkast is ontworpen voor de bosuil.  Bosuilen (Strix aluco) worden 35 tot 40 centimeter groot. Ze komen algemeen voor in bossen, parken en tuinen. Meestal jagen ze `s nachts. Bosuilen komen in vrijwel geheel Europa het hele jaar voor, met uitzondering van Ierland en Noord-Scandinavië.

Een juiste plaats om de kast op te hangen is een rustige en enigszins beschutte plaats aan een boom op een hoogte van 3 tot 5 m hoog, niet pal in de zon of op de regenzijde, opening dus richting noord of zuid-oost, met een vrije aanvliegroute voor de bosuilen.

In de winter bewijst de kast vaak goede diensten voor de vogels om te schuilen tegen het koude weer. Ze komen algemeen voor in bossen, parken en tuinen. Meestal jagen ze 's nachts. 

Bosuilen nestelen al zeer vroeg vanaf midden januari tot mei.De broedduur is 28 tot 30 dagen.Na het uitkomen van de eieren duurt het 32 tot 37 dagen voor de jongen -de takkelingen- uitvliegen. Het nest van een paar bosuilen bestaat gemiddeld uit 2 tot 5 eieren.

Het inspecteren van de bosuilenkast is mogelijk via een stevig luik. De uilenkast is eveneens voorzien van een lange zitstok en een klemmetje voor een camera. Voorzien van super stevig bevestigingsmechanisme met bijhorende schroeven.

H: 66 cm B: 22 cm D: 41,5 cm  Gewicht: ca. 6,45 kg

uitverkocht? Deze unieke nestkasten hebben wij helaas niet altijd op vooraad: vraag ons naar de levertijd 06-13 23 1940

 

High definition camera uilen nestkastlosse camera uil nestkastvleermuiskast

 

© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel