VersaCraft is veelzijdige inkt, het is een traag-drogende inkt op waterbasis, zuurvrij en niet giftig. VersaCraft-inkt is geschikt voor zeer veel poreuze oppervlakten zoals textiel [katoen, linnen, zijde], leer, ongeglazuurd porselein [keramiek], papier, transparant papier (pergamijn), hout en andere poreuze oppervlakten. Afdrukken op papier goed laten drogen.

  • Voor het stempelen op textiel: De stof eerst wassen en drogen. Na het stempelen de stof eerst 24 uur laten drogen, voordat je gaat strijken. Let op, strijk binnenstebuiten en liefst op een oude handdoek, voor het geval de verf per ongeluk toch nog wat afgeeft. Je strijkt ongeveer 4 minuten op katoenstand of stand 2 van je strijkbout. Kan het niet binnenstebuiten worden gekeerd? Geen nood. Leg dan een theedoek over het werkstuk en strijk het dan. Nooit rechtstreeks met je bout op de verf! Je kunt ook strijken met een hete strijkbout tussen stof of bakpapier om de inkt te fixeren, zo blijft het permanent en kun je het wassen in de wasmachine, zijde is mogelijk iets minder watervast.
  • Kan je het niet strijken? Bijv. een verfdecoratie op je gordijn of bankstel of iets anders geks? Dan kan je altijd nog met de hete föhn erop, om de verf te fixeren! Door de hitte vermengtde verf zich in de structuur van de stof en krijg je het er nog moeilijk uit.
  • Voor het stempelen op hout en teracotta: stempel fixeren met een föhn op de heetste stand.
  • Voor het beïnkten van een grote stempel draai je de stempel met het stempelvlak naar boven en dep je met het stempelkussentje over het stempelvlak.

De inkt lekt niet door de zijkanten van het stempelblok. De doosjes zijn stapelbaar. Afmetingen doosje: 3 x 3 cm, Afmetingen inktkussen 2,5 x 2,5 cm.

 

 

 

Sorteer op
© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel