Egelhuis

Artikel 5 van 12
€ 56,95

Stijlvol nieuw egelverblijf . Help de dalende egelpopulatie met dit stevige egelhuis waarvan de deuropening net groot genoeg is voor onze stekelige vrienden. Deze opening is echter te klein voor roofzuchtige vossen, katten of honden.

Dit egelhuis is ontworpen als aantrekkelijke verblijfplaats en tevens als veilig toevluchtsoord. Het is een stevig, gepoederlakt metalen frame met waterdicht dak met een natuurlijke afwerking. Specifiek ontworpen om in een tuin te plaatsen en egels een comfortabele nestplaats te bieden. Door er droge bladeren of hooi in te leggen is de kans op bewoning groter.

Deze woning is speciaal uitgerust met een houten ingang zodat deze iglo een stuk veiliger is voor roofdieren die het op de egel hebben gemunt. De korte tunnel zorgt ervoor dat honden of andere dieren niet bij de egels kunnen.Zo is het een gezellig en veilig toevluchtsoord voor de egels die er hun winterslaap houden en in het voorjaar jongen krijgen. De egels zullen het hele jaar door in de buurt van de egelkast verblijven en ze voeden zich met o.a. de slakken, wormen en kevers in de tuin.

Wanneer maken egels gebruik van een egelnestkast:

  • voor hun winterslaap van circa november tot april (afhankelijk van de temperaturen);
  • als egelnestkast om er jongen te werpen rond mei en er hun jongen in op te laten groeien tot juni - juli
  • als zomerverblijf vanaf juli tot september bij slecht weer of om zich te beschermen tegen roofdieren (vossen, honden,....)

Door er droge bladeren of hooi in te leggen is de kans op bewoning groter. De onderdelen zijn in elkaar geschroefd voor een stevige en duurzame constructie. Plaats het egelhuis op een bebladerde kale grond of op een plank zodat deze niet in rechtstreeks contact komt met de vochtige grond.

NOTA BENEN: Ik heb er zelf een dunne houten plaat onder gemaakt. Het huis heb ik gevuld met droge bladeren en stro en het huis geplaatst op een tegel 50 x 50 cm. Na plaatsing heeft er even een egel in gezeten. Nu is het weer [tijdelijk?] onbewoond. Mogelijk komt dit omdat het nog niet zo koud is.

Afmetingen:

  • Productafmetingen: ca. 50 cm × 39 cm × 18 cm (L × B × H)
  • Materiaal: metaal, geïmpregneerd hout & hout uit 100% ecologische bossen
  • Extra beveiligd met een houten inkom
  • Dikte van het hout: 16 mm

 

 

 

 

 

 

egelhuis, egelkast, egelbroedhuis, overwinterplek egels, nestplek egel, egels in je tuin, egelbescherming, het jaar van de egel, erinaceus europaeus, egelnestkast

© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel