UITVERKOCHT

Egelhuis gevlochten

Artikel 6 van 12
€ 33,50 (inclusief btw)

Dit egelverblijf is ontworpen als aantrekkelijke verblijfplaats en tevens als veilig toevluchtsoord. Ze zijn beschermd tegen honden, katten, vossen en dassen. Het is een stevig, gepoederlakt metalen frame, wat tegen een stootje kan, met waterdicht dak met een natuurlijke afwerking. Specifiek ontworpen om in een tuin te plaatsen en egels een comfortabele nestplaats te bieden. Door er droge bladeren of hooi in te leggen is de kans op bewoning groter.

Help de dalende egelpopulatie met dit mooie egelhuis. Zo is het een gezellig en veilig toevluchtsoord voor de egels die er hun winterslaap houden en in het voorjaar jongen krijgen. De egels zullen het hele jaar door in de buurt van de egelkast verblijven en ze voeden zich met o.a. de slakken, wormen en kevers in de tuin.

Wanneer maken egels gebruik van een egelnestkast: voor hun winterslaap van circa november tot april (afhankelijk van de temperaturen); als egelnestkast om er jongen te werpen rond mei en er hun jongen in op te kweken tot juni - juli of als zomerverblijf vanaf juli tot september bij slecht weer of om zich te beschermen tegen roofdieren. Zeker het egelhuis door middel van tentharingen [niet inbegrepen] zodat het stevig blijft staan.

 

egelhuis, egelkast, egelbroedhuis, overwinterplek egels, nestplek egel, egels in je tuin, egelbescherming, het jaar van de egel, erinaceus europaeus, egelnestkast

© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel