Insectenhotel 7 kamers

Artikel 11 van 16
€ 39,50 (inclusief btw)

Insecten vervullen vele taken in onze tuinen. Ze zijn natuurlijke ongediertebestrijders en bestuivers van vele bloemen.

Met dit insectenhotel met zeven kamers kunt u verschillende soorten insecten de kans bieden om zich te nestelen en om te overwinteren. De natuurlijke woonplaats van vele insectensoorten wordt door veranderingen in hun omgeving bedreigd en dit is de manier om ze te helpen beschermen.

Het rode compartiment biedt bescherming en huisvesting aan groene gaasvliegen, lieveheersbeestjes en oorwormen . Het zijn allen echte ongediertebestrijders; ze eten bladluizen en spinmijten. De rode kleur van de deur zal in het bijzonder de groene gaasvliegen aantrekken. Vul het compartiment deels met stro, zodat deze insecten vanaf september tot aan het begin van april kunnen overwinteren.

Op zomerse dagen zie je veel vlinders vliegen. Op koude, natte dagen houden ze zich schuil. Deze kast is voorzien van een vlindercompartiment zodat de vlinders daar kunnen rusten. Steek een handvol twijgen in de kast. De vlinders hangen er dan aan als ze komen logeren.

De drie bovenste kamers zijn gereserveerd voor zachtaardige solitaire bijen die zich graag verschuilen in holle stokjes en buisjes De gaten in het hout kunnen voor vele insecten als nest dienen. Elk insect heeft een ander formaat gat (of buis) nodig. De metselbij kiest een diameter tussen 3 en 7 mm, terwijl de maskerbij 2 tot 4 mm verkiest. Na het leggen van hun ei sluiten wilde bijen de buizen af met een laagje leem. Zo kun je makkelijk volgen hoeveel bewoners dit gedeelte van het insectenhotel telt.

Het compartiment met de sparappels is dan weer een geliefde ruimte voor oorwormen. Oorwormen zijn nuttig bij het bestrijden van bladluizen. De onderste kamer is aan de onderkant van het insectenhotel voorzien van inkruipopeningen voor lieveheersbeestjes. Deze helpen enorm bij het bestrijden van bladluis in de tuin.

Productafmetingen:

ca. 31 cm x 14 cm x 50 cm (L x B x H)

Materiaal:

  • grenenhout
  • verzinkt metaal
  • hout uit 100% ecologische bossen

Gebruikstips:

  • Hang het insectenhotel op een zonrijke plek.
  • Warmte is belangrijk voor de nakomelingen, daarom is het belangrijk dat de locatie zonnig is.

Specificaties:

  • dit insectenhotel is voorzien van een metalen afdakje als bescherming tegen de weersinvloeden. 
  • achteraan voorzien van een uitgefreesde ophangopening.
© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel