Insectenhotel 3 kamers

Artikel 12 van 16
€ 16,95 (inclusief btw)

nsecten vervullen vele taken in onze tuinen. Ze zijn natuurlijke ongediertebestrijders en bestuivers van vele bloemen.

Met dit insectenhotel met drie kamers bied je aan verschillende soorten insecten de kans om zich te nestelen en te overwinteren. De natuurlijke woonplaats van vele insectensoorten wordt door veranderingen in hun omgeving bedreigd en dit is de manier om ze te helpen beschermen.

Het rode compartiment biedt bescherming en huisvesting aan groene gaasvliegen, lieveheersbeestjes en oorwormen. Het zijn allen echte ongediertebestrijders; ze eten bladluizen en spinmijten. De rode kleur van de deur zal in het bijzonder de groene gaasvliegen aantrekken. Vul het compartiment deels met fijn tarwestro, zodat deze insecten vanaf september tot aan het begin van april kunnen overwinteren.

Solitaire bijen verschuilen zich vaak in holle stokjes en afhankelijk van de soort kunnen die veschillen van grootte. De holle bamboestokjes en de openingen in het hout zijn een ideale nestplaats.

Dit insectenhotel is voorzien van een metalen afdakje als bescherming tegen de weersinvloeden. Achteraan voorzien van een uitgefreesde ophangopening.

Productafmetingen:

ca. 18 cm x 14 cm x 24 cm (L x B x H)

Materiaal:

  • hout uit 100% ecologische bossen
  • verzinkt metaal

Gebruikstips:

Hang het insectenhotel op een zonrijke plek. Warmte is belangrijk voor de nakomelingen, daarom is het belangrijk dat de locatie zonnig is.

© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel