Lieveheersbeestjes toren

Artikel 10 van 17
€ 19,95 (inclusief btw)

Naast dat ze er leuk uitzien en ze snel door kinderen worden opgemerkt zijn lieveheersbeestjes zijn zéér geliefd bij tuinders en kwekers van gewassen, omdat zij bladluizen en witte vliegen, die hun gewassen opeten, op biologische wijze bestrijden. Lieveheersbeestjes zijn in staat om hele velden bladluisvrij te maken. Dankzij deze diertjes komt er minder gif in ons milieu.

De insectentoren bevat een holle centrale kamer gevuld met natuurlijk materiaal dat isolatie en veiligheid biedt voor de lieveheersbeestjes en andere insecten en vormen zo een natuurlijke schuilplaats.  Aan de zijkanten zijn meerdere gaten geboord zodat de insecten in het midden van de berkenstam kunnen komen. De gaten lopen schuin omhoog, zodat regen niet aan de binnenkant van het stammetje kan komen waardoor de natuurlijke materialen niet gaan rotten. De dieren kruipen hier in om te schuilen als het koud en nat is en in de winter vaak in een groep bij elkaar.

De insectentoren wordt geleverd met een grondpaal (aan de achterkant vast voor transport). De toren kunt u plaatsen waar u wilt, maar voor u ideaal  naast bladluis- of witte vlieggevoelige planten. Probeer het huisje wel beschut te zetten tegen de wind op een warm plaatsje zoals tussen struiken, plantenborders, balkon of in bloemenweiden. Het is altijd mogelijk om het dak eraf te halen door de twee schroeven met beleid los te maken. Zo kan je de oude nestmaterialen vervangen door een nieuwe bundel stro of andere natuurlijke vullingen.


Gemaakt van FSC hout, LET OP: iedere bast is anders van kleur, varieert van wittig tot bruin en de op de foto afgebeelde lieveheersbeestjes zitten niet op de bast.

Maten
* Hoogte 28,5 cm * Breedte 14 cm * Diepte 10 cm

Leuk opvouwbaar-lieveheersbeestjes-tasje erbij? KLIK HIER

 

Tags: lieveheersbeestjes toren, kapoentjestoren, kapoentje, kapoentjes, lieveheersbeestje, National Trust

© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel