Eekhoornvoederbak dubbel zinken dak

Artikel 4 van 5
€ 24,95 (inclusief btw)

Dit eekhoornvoederhuis van kwalitatief hout uit duurzaam beheerde bossen, is gemaakt om vele jaren buiten in weer en wind de eekhoorntjes van voer te voorzien.

Eekhoorns kunnen soms iets te graag op zoek gaan naar voedsel zodat ze de voedersilo's van vogels openbreken. Vandaar dat het interessant is om de eekhoorns zelf een voederhuis te geven, dat opgevuld kan worden met pinda's, zonnebloempitten, tamme kastanjes, walnoten, hazelnoten, beukennootjes, pijnboompitten, havermout, muesli, ... Vandaar dat het aangeraden is om het eekhoorn voederhuis op een locatie te hangen dat niet te dicht bij de voedersilo's van vogels hangt. Houd er ook rekening mee dat het niet te hoog hangt, om het vullen met noten gemakkelijk te maken, maar ook niet te laag ivm katten.

De eekhoorn ziet het voedsel liggen achter het doorzichtig plexiglas en kan zelf het dekseltje opendoen om aan het voedsel te kunnen. Het deksel is zo gemaakt dat het nooit open kan blijven staan. Van beschimmeld of nat voer door de regen heeft u vanaf nu geen last meer. Soms hebben de eekhoorns wat tijd nodig om te wennen aan een voederplaats. Maak ze bewust van de voedselvoorziening, bijvoorbeeld door een walnoot op de de zitplaats te leggen. Ook kun je een stokje onder het deksel klemmen zodat het iets open blijft en de eekhoorns het voedsel sneller kunnen ontdekken.

Eekhoorns zijn interessante en zeer mooie diertjes die vaak overdag actief zijn. Door hen voedsel aan te bieden in dit eekhoorn voederhuis kunt u hun gedrag en bewegingen bestuderen. 
In de zomer komen ze het liefst in de vroege ochtend of tegen de avond kijken, in de winter zijn ze minder lang actief en daardoor zullen ze ook sneller op het voederhuisje afkomen. Daar vinden ze immers eenvoudig hun volledige maaltijd. De rest van de dag kunnen ze rusten of slapen in hun warme eekhoornnestkast.

  • Productafmetingen in cm L 25,3 x D 17,6 x H 18,7
  • Materiaal Vurenhout, zink, plexiglas
 
  
© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel