Oudh * inclusief organza-zakje * vanaf € 4,00

Vorige Artikel 6 van 32 Volgende
€ 4,50 (inclusief btw)

Voor Europeanen ruikt Oudh [spreek uit als oed] het in eerste instantie onbekend en mogelijk zelfs bevreemdend. Als je in Arabische landen geboren bent of lang gewoond hebt, ervaar je de geur waarschijnlijk als zeer bekend, comfortabel en feestelijk. Als wij de pure olie omschrijven is het met ‘vol, complex, warm, balsamisch, aromatisch, houtig, iets rokerig, boekengeur.

Hoe wordt Oudh gebruikt?                                                                                                                                                   Vaak wordt oudh gebruikt bij Arabische en Oosterse feesten en ceremoniële momenten, geluk en aantrekkingskracht schenkend, de kwade energie wegdrijvend. Ook treft je bij vele huizen in Arabische landen kleine branders met oudh aan. Ook in China en Japan wordt oudh al eeuwenlang toegepast, vooral als een hoog kwalitatieve wierook. Vandaar dat oudh ook wel ‘het hout der goden’ wordt genoemd.

Wat is Oudh?
Oudh wordt gewonnen uit de tropische boom Agar Aquilaria, wanneer deze boom geïnfecteerd raakt met de specifieke schimmelsoort;  Phialophora Parasitica,vormt het harthout van de boom een kostbare, donkere en sterk geurende hars als bescherming tegen deze schimmel. 

Omdat de aquilaria boom zeldzaam is en het proces van harsvorming en de oogst zo complex is, is oudh één van de duurste houtsoorten ter wereld. De meest gebruikte naam is de Arabische naam oudh of oud. In het Nederlands wordt de term adelaarshout gebruikt. Andere namen vinden hun oorsprong uit het Latijn: ondermeer agarwood, aquilaria, agar, aloehout, agalocha, in het Japans jinko of kyara.

De amberblokjes komen oorspronkelijk uit Marokko. Het zijn geurblokjes (geen zeepblokjes) met ieder een eigen geur. Ze worden in Marokko ook vaak gebruikt als solide parfum. Je kan het blokje gewoon op je huid wrijven en het laat een lekker geurtje achter. Een blokje is ongeveer: 4 x 3,5 x 1,8 cm groot

Per geurblokje: € 4,50 inclusief organza-zakje

Koopt u 5 of meer blokjes, inclusief andere geuren gebruik dan de volgende kortingscode in het bestelproces: GEUR-5+  deze is voor 5 of meer blokjes de prijs wordt dan € 4,00 per blokje [-11%] inclusief organza-zakje

Deze heerlijke geurblokjes kun je op verschillende manieren gebruiken.

 • Voor in huis, bijvoorbeeld in de linnenkast, woonkamer, hal, slaapkamer, toilet (op een schaaltje, want het blokje kan vlekken geven op materialen of hangend in een organza-zakje)
 • Voor op kantoor, werk,
 • Laten smelten in een schaaltje op de verwarming
 • Als parfum, het blokje over de huid wrijven
 • Als poeder/schaafsel in de stofzuigerzak
 • In de auto in een schaaltje/bakje onder de bijrijders-stoel, WANT LET OP: bij hoge temperaturen kan het blokje smelten en dat kan in een geparkeerde auto snel oplopen met zon! Onder de bijrijdersstoel, omdat je niet wil dat het bakje onder de pedalen schiet!
 • Leuk op een schaaltje of met een organza-zakje om op te hangen.
 • Handig cadeautje om op voorraad te hebben, als kleinigheidje, of als echt cadeau... alle geuren als set cadeau te geven.

De geur blijft wel tot één jaar actief:

 • Voor optimaal en langdurig gebruik kun je het amberblokje het beste eerst als geurblokje gebruiken.
 • Als de geur afneemt kun je er iets van afschrapen, zodat het weer gaat geuren.
 • Het schaafsel kan worden gebruikt voor in de stofzuigerzak.
 • Of je kunt het schaafsel gebruiken in een geurbrander. Een paar keer per dag even aanzetten is voldoende om de geur te verspreiden.

Vermeld bij het bestelproces bij opmerkingen: de voorkeur kleuren! Anders ontvangt u een willekeurig mooi zakje. P.S. meerdere zakjes van 1 kleur is helaas niet mogelijk.

Let op: de kleur kan iets afwijken daar organza een open geweven stof is.

tags: geurblokje, amberblokje, Amber,

tags: geurblokje, amberblokje, Amber, Amber geur, Amber geurblokje, Amber geurblokjes, Amberblokje, Amberblokjes, Amberblok, geurblok, geurblokjes, Geurblokken, Marokaanse geurblokjes, Marakesh, Vanille, vanille geurblokje, Lavendel, Lavendel geurblokje, Black Amber, Black, Ambergeurblokje, Sandalwood, Sandelwood geurblokje, sandelwoodgeurblokje, Jasmijn, Jasmijn geurblokje, Roos, Rozen geurblokjer, Rose, Patchouli, Patchouli geurblokje, Oudh, Oudh geurblokjes, Samples geurblokjes

© 2013 - 2023 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel