Uit LANDLEVEN, Juni 2021 en LIBELLE: Bloemen drogen in 1 á 2 minuten!

Bloemen- en kruidenpers voor in de magnetron

Vorige Artikel 4 van 8 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Bloemen en kruidenpers voor in de magnetron

Gedroogde bloemen en kruiden in 1 á 2 minuten!

Zo snel als de bloemetjes en kruiden drogen... zo snel is de pers al uitverkocht!  Er zijn u veel enthousiaste mensen in sneltreinvaart voorgegaan! 

Stuur een -vrijblijvende- mail naar info@hortusvitalis.nl met de interesse in de bloemen en kruidenpers en het aantal [super leuk cadeautje] en u ontvangt bericht als de persjes weer binnen zijn, zodat u als eerste kunt bestellen en verzekerd bent van een of meer exemplaren!

De persjes zijn half oktober wél bij mij binnengekomen, maar toen ik ze ging controleren [wat ik bij al mijn spullen doe] bleken ze, in tegenstelling tot de vorige persjes, heeel erg tegen te vallen. Een totaal andere kwaliteit dan de vorige, niet goed en zeer slordig gemaakt: kromgetrokken [waardoor de stenen elkaar niet plat raken, wat bij een pers wel moet zijn], barstjes, krasjes en rommelig afgesneden... Kortom onverkoopbare kwaliteit voor mij naar u, want ik wil gewoon goede spullen leveren.

Inmiddels heb ik de groothandel ook bericht hierover en zij hebben het opgepakt. Zij hebben mij toegezegd dat zij de hele partij in hun voorraad gaan controleren en mij op de hoogte houden hoe het nu verder gaat met de persjes.

De lijst met geïnteresseerde zal ik goed bewaren en aanvullen met nieuwe gegadigden en ik houd u op de hoogte. Ik hoop natuurlijk dat er wel weer goed afgewerkte persjes binnen gaan komen! Maar op welke termijn dat kan zijn is nu ook weer onduidelijk. Echt heel jammer dat ik u op deze manier moet teleurstellen. Ik ben er zelf namelijk zo blij mee en had u dat nu ook zo gegund.

Ik vind het ook altijd leuk te horen hoe u op onze site terecht bent gekomen, zou u dat ook willen vermelden? Hartelijke groet Justine

Het drogen van bloemen en kruiden op traditionele wijze kan namelijk wel tot drie weken duren. De terracotta magnetron bloemenpers klaart dit klusje binnen enkele minuten. Een ander voordeel is dat de kleuren tijdens het drogen beter behouden blijven en je hebt direct resultaat.

Inhoud DIY-kit

  • Terracotta tegels (2x)
  • Vilten pads (2x)
  • Siliconen bandjes (3x)

Super leuk om zelf of met [klein]kinderen te doen!

Hoe gaat u te werk:

1. Plukken

Het drogen van bloemen en kruiden maken we heel makkelijk, maar uiteraard moeten de bloemen en kruiden wel eerst geplukt worden. Verzamel de bloemen die u wilt drogen. TIP: in een bloemenpluktuin vind je de mooiste veldboeketten! Van voorjaar tot najaar een ander boeket.

2. Bloemen en kruiden kiezen en stapelen maar

De set bestaat dus uit twee vilten pads en 2 terracotta tegels. Deze bouw je eigenlijk in laagjes op. Begin met de terracotta tegel en leg hier een pad op. Hierop leg je de bloemen of kruiden om te drogen. Daar bovenop plaats je de andere pad en bovenop de andere terracotta tegel. De siliconen banden schuif je om de pers, zodat hij goed afgesloten is.

3. PING! Kant-en-klaar uit de magnetron

Zet de pers in de magnetron en verwarm deze één tot twee minuten. Let op, hoe lang de bloemen of kruiden moeten drogen is afhankelijk van de sterkte (Watt) van de magnetron en de grootte en dikte van de bloemen of blaadjes. Plaats de bloemen of kruiden niet direct te lang in de magnetron. Het is mogelijk dat de bloemen vlekken achterlaten op de gebruikte pads. Geen zorgen, dit maakt voor de kwaliteit niets uit. Mijn ervaring is als ze te lang in de magnetron zitten... bijvoorbeeld  madeliefjes... de witte blaadjes bruin worden. Gewoon lekker experimenteren, maar het resultaat is echt super.

Let op! De terracotta tegels worden heet tijdens het opwarmen. Maak gebruik van bijvoorbeeld ovenhandschoenen of wacht tot de pers is afgekoeld.

 

Productafmetingen in cm L 17,1 x B 19,4 x H 3,3; Materiaal Terra cotta, vilt, silicone; Bruto gewicht 1.125 kg

 

tags: Natuur in huis, Droogbloemen en kruiden, DIY, herbarium, kaarten maken, knutselen, bloemenherbarium, hortus, hortus botanicus, flowerpress Microwave, bloemenpers microwave, snel bloemen drogen, Dried flowers & Herbs, Blumen- und Kräuterpresse für die microwelle, Presse à fleurs et herbes micro-ondes, kruidendrogen

© 2013 - 2022 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel