Kikker- paddeniglo

Artikel 1 van 12
€ 37,50 (inclusief btw)

Dit mooie huisje is geschikt voor kikkers, padden en zelfs salamanders. Het is met de handgemaakt uit duurzaam, vorstbestendig keramiek en afgewerkt met een groen 'Tajine'-dakje. 

Zet het huisje naast een vijver op een rustige, koele plek in de schaduw. Het zal een natuurlijke, veilige ruimte vormen die in de zomer als verblijfplaats gebruikt zal worden en in de winter als overwinteringsplaats. Vul het huisje eventueel losjes met takjes, bladeren, gemaaid gras. Padden en vrouwelijke kikkers zoeken een overwinteringsplaats vanaf oktober - november als het koeler begint te worden. De mannetjeskikkers overwinteren meestal op de bodem van een vijver als deze diep genoeg is.

Deze nuttige kikkers en padden eten in de tuin alles wat beweegt en wat niet te groot is om door te slikken: allerlei verschillende soorten insecten, krekels, spinnen en slakken. 

Hoewel het niet nodig is om de kikkers te voeren, kan de liefhebber ze handtam maken door regelmatig meelwormen uit de hand of uit een bakje te laten eten. Ze zullen als ze het gewend zijn op het gerammel met het bakje al te voorschijn komen.

Wat is het eigenlijk het verschil tussen een kikker en een pad: kikkers hebben meestal een gladde, vochtige huid terwijl padden een vrij ruwe, drogere, wratachtige huid; kikkers zijn slanker en hebben langere achterpoten om goed te springen terwijl padden kortere poten hebben waarmee ze vrij traag voortkruipen.

materiaal: vorstbestendig keramiek, groen glazuur; afmeting: ongeveer 19x19x19 cm (LxBxH)

 

 

© 2013 - 2024 Hortus Vitalis - de levendige tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel